Boje lavande – Što je gore – Donald Trump ili vještica koja stoji iza svega?

Francuska akademija Beauxbatons, smještena negdje na Pirinejima na jugu Francuske (lako tako), poznata je po svojim svijetlo plavim uniformama i poprilično umišljenim polaznicima. Svi Francuzi misle da su bolji od ostatka svijeta, a čarobnjaci pogotovo. Posebice kad se nađu u društvu drugih čarobnjaka vole isticati svoju (imaginarnu) nadmoć. Njihove vještice moraju paziti da nosom ne zagrebu nebo, koliko ga visoko drže. Naravno da su pritom veoma oprezne jer za Francuskinju nema ništa gore od ozljede na inače „savršenom“ licu. Nikad neću zaboraviti kad se ona umišljena patka Fleur Delacour šepurila Hogwartsom u svojoj haljinici i sa šeširićem nalik na kondom, privlačeći pažnju svake muške tuke u blizini.

Fleur za vrijeme Tromagijskog turnira

Vrlo je neobično čuti da je netko iz Beauxbatonsa samozatajan. Naime, postoji vještica koja svoje moći već godinama uspješno skriva te se pravi bezjakinjom. Toliko je dobra u tome da ni najupućeniji čarobnjaci do nedavno nisu posumnjali da je ona jedna od nas. Rođena u Sloveniji u obitelji bezjaka, pretpostavlja se da je ubrzo otkrila svoje sposobnosti te uspjela upisati akademiju Beauxbatons, lažući cijelo vrijeme svojoj obitelji kako se školuje u Ljubljani. Željna moći i svjesna da će je u čarobnjačkom svijetu teško dobiti, nakon škole nastavila se penjati po bezjačkoj socijalnoj ljestvici uz manipulaciju magijom, kako bi naposljetku završila kao žena trenutno možda najmoćnijeg bezjaka, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Radi se, naravno, o Melaniji Trump.

Melania Trump i ostale učenice Beauxbaton akademije

Prva dama SAD-a nedavno se pojavila u javnosti u outfitu koji neodoljivo podsjeća na uniforme iz Beauxbatonsa. Čini se da se vještica može udaljiti od svoje škole, no škola se neće udaljiti od nje. Jedino što nedostaje je kondom-šeširić. 😀

Očito je da Melania upravo pokazuje svoje prave boje, jer ovo je poruka koju će shvatiti svaki pripadnik čarobnjačkog svijeta. Kao tajni signali masona prema kojima se oni prepoznaju, ona je ovom gestom nama svima upravo poručila: „Ja sam jedna od vas“.  U najvišim krugovima Ministarstva Magije krenule su spekulacije: Što li ona želi time postići? Zašto je godinama živjela pritajeno, a sada praktički daje to na razglas? Što je uzrokovalo naglu promjenu?

Nesumnjivo je imala prste u uspjehu svoga muža Donalda, inače ne znamo kako objasniti njegovu popularnost i uspon do predsjedničkog mandata. No koji joj je krajnji cilj? Prisutne su dvije struje tumačenja ovih događaja. Dobronamjerni čarobnjaci nadaju se kako je Melanijin plan bio uspjeti u bezjačkom svijetu i iskoristiti svoju poziciju za pomiriti naše svjetove, smanjiti strah kod bezjaka, možda im pomoći na neki njima neprimjetan način. Druga, paranoična struja, uvjerena je da ćemo tek vidjeti zle namjere ove žene željne moći. Najekstremniji zagovornici ove teorije vjeruju kako će ona zavladati svijetom manipulirajući svojim mužem te na taj način postati neka mješavina Slughorna i Onog-čije-se-ime-ne-smije-izgovoriti.

Je li Melania Trump naš najveći dobročinitelj ili zlo koje vlada iz sjene, vrijeme će pokazati. Ja mogu samo biti zadovoljna da sam duh pa me ni u nacrnjem scenariju ne mogu ponovno ubiti. Vama savjetujem, budite na oprezu.

Sjećate se onog zalutalog dementora za kojeg je “sigurno kriv Trump”? A što ako je zapravo kriva njegova žena?

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*