Izložba za prave Harry Potter zaljubljenike

Svi/e obožavatelji/ce Harryja Pottera (ili bolje rečeno svi/e obožavatelji/ce koji/e žive u Ujedinjenom Kraljevstvu i/ili oni/e koji/e imaju dovoljno novca da si priušte zrakoplovnu kartu do Britanije), a koji/e su oduvijek imali/e želju „baciti oko“ na originalne predmete povezane s Harry Potter memorabilijom, doći će na svoje. Od 03. travnja u 12 sati po britanskom vremenu u prodaju su puštene ulaznice za izložbu „Harry Potter: Povijest magije“ koja svoja vrata otvara 20. listopada ove godine.

Izložba, koja će se održati u The British Libraryju te se sastojati od preko 100 artikala i biti podijeljena u nekoliko sekcija, pokušat će ući u korijene magije i folklora koji se isprepliću oko priče o mladom čarobnjaku. Izložba se otvara povodom dvadesete obljetnice izlaska prve knjige, a na njoj će se moći razgledati mnogi vrijedni predmeti: od  starih i rijetkih primjeraka Harry Potter knjiga, preko originalnih manuskripta, ranog rukopisa pjesme Razredbenog klobuka, te ostalog blaga pohranjenog u arhivi The British Libraryja, a koji nisu izravno već posredno povezani s Harry Potter knjigama.

Rani rukopis pjesme Razredbenog klobuka

Ako vam sve ovo nije dovoljno da vas zainteresira da počnete skupljati novce za posjet Londonu, organizatori napominju kako će se na izložbi naći i izvorni crteži i nacrti same J. K. Rowling, ali i umjetnika Jima Kaya koji je napravio ilustrirane verzije Potter knjiga.

Izložba je otvorena do 28. veljače 2018. godine.

 

Autor: Mali Lunac

Izvor: Pottermore

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*