Boje lavande – Modne nedaće Antonije Blaće

Prošli se tjedan bezjački svijet uznemirio oko najnovijeg outfita Antonije Blaće. Dok se oni zgražaju samo nad izgledom spomenute odjeće, mi se pitamo postoji li mračnije objašnjenje za iznenadni modni neukus ove vještice?

Kombinacija koju je očito nosila na sastanak s drugim vješticama i čarobnjacima

Antonija Blaće jedna je od mnogih mladih vještica koje su se nakon školovanja, u potrazi za poslom, zaputile među bezjake. Ovaj se fenomen sve češće javlja među mladim čarobnjacima i vješticama. U godinama nakon pada Voldemorta, sve se više magičnih poslova usmjerava prema bezjacima i suradnju s njima te je mladima najlogičnije preskočiti posrednika i otići raditi izravno za njih kako bi naposljetku postali stručnjaci u tom, po novom, vrlo traženom području. Meni je to sve skupa poprilično blesavo. Da već nisam mrtva, umrla bih od dosade radeći za bezjake. A da uopće ne spominjem radne uvjete: Antonija je provela 3 mjeseca izolirana od svijeta u nekakvoj kući sa 13 drugih ljudi dok su ih bezjaci diljem zemlje promatrali kroz svoju verziju dvosmjernih zrcala. Je li to nekakva karantena koju vještice moraju proći prije interakcije s bezjacima? Ili možda edukacija o njihovom svijetu i običajima? Bilo kako bilo, nakon nekoliko mjeseci glupiranja i glumatanja te možda uz pomoć pokojeg confundusa, Antonija je uspjela postati miljenica naroda.

Antonija Blaće (skroz desno) tijekom boravka u karanteni u outfitu očito inspiriranom Lunom Lovegood

Pokušavši dobiti informaciju čime se ona zapravo bavi, saznala sam da je „tv-voditeljica“. Objašnjenje što je to „tv“ možete potražiti u najnovijem izdanju bestselera Arthura Weasleya „Bezjačke potrepštine i kako ih razumijeti“.  Što točno vodi, nemam pojma. Možda vodi bezjake od jedne lokacije do druge kad se oni sami ne mogu snaći? Sjećate li se četverosmjerne čarolije koju je Harry Potter koristio u labirintu za vrijeme Tromagijskog turnira? Vrlo korisno za voditi izgubljene bezjake. Vidjela sam ju kako vodi nekakvo pjevanje ili ples te školu kuhanja. Sve u svemu, mislim da je najvjerojatnije da ih vodi žedne preko vode.

No nakon što se pojavila u javnosti obučena u slytherinske boje s istaknutim inicijalima Gellerta Grindelwalda, ne možemo se ne zapitati: je li ona voditeljica nove revolucije? Ide li naš svijet ponovno prema mračnoj strani?

Sporni outfit s remenom na kojem se nalaze inicijali Gellerta Grindelwalda

Ova oku neugodna kombinacija očito služi kao hommage Slytherinovom nasljedniku i Dumbledoreovom starom prijatelju. Želi li ona ovom gestom povezati dva najmoćnija tamna maga u našoj povijesti i pokrenuti novi trend štovanja? Ili to ili je netko nju pogodio confundusom te je dopustila Xenophiliusu Lovegoodu da joj radi styling.

Molimo Antoniju, ako ovo čita, da se očituje u vezi svojih namjera i javi se Ministarstvu Magije kako ne bi kasnije došlo do komplikacija. Hvala.

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*