Jude Law će glumiti Albusa Dumbledorea u novim „Čudesnim zvijerima“

Za Oscara dva puta nominirani glumac Jude Law, portretirat će Albusa Dumbledorea puno prije nego što je postao ravnatelj škole vještičarenja i čarobnjaštva

Poznati glumac glumit će Albusa Dumbledorea u nadolazećem nastavku Čudesnih zvijeri.

Drugi nastavak u serijalu prikazat će profesora Dumbledorea desetljećima prije nego što je postao ravnatelj Škole vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu.

Prateći kronologiju priče, Dumbledore je u to doba bio učitelj Preobrazbe te najveći suparnik Gellerta Grindelwalda – crnog čarobnjaka kojeg smo upoznali u filmu Čudesne zvijeri i gdje ih naći, a u kojem ga glumi Johnny Depp.

Dumbledoreovo ime spominje se već u prvom dijelu filma, u sceni koja daje pozadinsku priču o Newtowom izbacivanju iz škole zbog incidenta s (još nepoznatim) čudesnim stvorenjem. Upravo je Albus Dumbledore bio taj koji se zalagao protiv Newtovog izbacivanja.

U posljednjem nadopunjenom izdanju knjige „Čudesne zvijeri i gdje ih naći“, Newt u uvodu navodi: „Albus Dumbledore bio je za mene mnogo više od učitelja…“. Što ih to točno povezuje Newt nije otkrio zbog toga što bi previše informacija o njihovom odnosu dovelo do povrede Statuta o tajnosti i Dumbledoreovog povjerenja.

Kulise za Dumbledoreovo pojavljivanje su postavljene, a redatelj David Yates (koji je režirao posljednja četiri nastavka Harryja Pottera te prvi nastavak Čudesnih zvijeri) navodi: „Jude Law je talentirani glumac čijem se opusu već dugo divim te se stoga radujem ovoj prilici o dugo sanjanoj suradnji. Uvjeren sam kako će on briljantno prikazati sve neočekivane činjenice Dumbledoreovog života koje je za nas pripremila J. K. Rowling“.

Karijera Judea Lawa proteže se kroz sva tri velika medija – TV, film i kazalište. Dva puta je nominiran za nagradu Oscar, tri puta za nagradu Zlatni globus te dva puta za BAFTA nagradu od kojih je jednom i ovjenčan i to za sporednu ulogu u filmu Talentirani gospodin Ripley iz 1999. godine. Uz gore navedeno, nominiran je i za tri Olivier te dvije Tony nagrade.

Scena iz filma „Talentirani gospodin Ripley

Javnosti je postao poznat 1997. godine nakon svog pojavljivanja u filmu Wilde u kojem glumi pjesnika Lorda Alfreda Douglasa.

U svojoj je dosadašnjoj karijeri surađivao s nekoliko glumaca iz svijeta Harryja Pottera. U Hugu, filmu Martina Scorsesea, glumio je s Helen McCrory (Narcissa Malfoy), Frances De La Tour (Madame Maxime) i Richardom Griffithsom (Vernon Dursley). Također, pojavio se i u filmuThe Grand Budapest Hotel“, bok uz bok s Ralphom Finnesom (koji u Potter filmovima briljantno portretira Lorda Voldemorta).

Film u kojem su se “susreli” mladi Dumbledore, Narcissa Malfoy, Madame Maxime i Vernon Dursley

Uz prethodno navedeno, Law je s Johnnyjem Deppom i Colinom Farrellom (kolegama iz filma Čudesne zvijeri) glumio isti lik u filmu Terryja Gilliama The Imaginarium od Doctor Parnassus.

Sva lica Terryja Gilliama iz filma „The Imaginarium od Doctor Parnassus“ kojeg su glumili Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell i Jude Law

Lawov najnoviji glumački korak bio je preseljenje svog talenta na TV i to u HBO-ovu dramsku seriju „Mladi papa“.

J. K. Rowling svoj je scenaristički debi ostvarila pišući scenarij za film Čudesne zvijeri i gdje ih naći, a ulogu scenaristice preuzela je i za nadolazeći nastavak.

Film je označio početak nove ere u svijetu čarobnjaka, čija se radnja događa desetljeća prije Harryjevih avantura u Hogwartsu. Nastavak priču „odvlači“ još dublje u sve mračnija razdoblja čarobnjačkog svijeta u kojem će Newt, zajedno s ostalim herojima i heroinama iz filma, pokušati pronaći svoje mjesto.

Franšiza će se sastojati od pet nastavaka, a sve će ih režirati David Yates.

 

Autor: Mali Lunac

Izvor: Pottermore

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*