Ministarstvo Magije Hrvatska na SFeraKonu!

SFeraKon je znanstveno-fantastična konvencija koja će se održati od 12 do 14. svibnja u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Aktivni na konvenciji će biti i članovi našeg Ministarstva Magije koji će osim štandom, na kojem možete naći cijeli niz magičnog nakita, suvenira i drugih potrepština te pokoji štapić, upotpuniti program s nekoliko točaka, a očekuje vas i veeelika maketa Hogwartsa. 🙂

Ministar Magije Martin Gašparić će uz asistenciju Lane Belić, prve hrvatske trenerice metloboja, održati predavanje o povijesti metloboja i naravno pokušati vas vrbovati u ekipu Udruge. (Kao svako pravo ministarstvo pozicije se dodjeljuju preko veza i poznanstava i plavih kuverti).

Potom će Lana Belić uz pomoć Ministra Magije i tajnice Udruge demonstrirati metloboj. Nažalost radi se o bezjačkoj varijanti jer kontrola leta ne dopušta letenje iznad naseljenog područja. Ako ste zbog neposjedovanja vremokreta propustili predavanje o metloboju, ne brinite jer će voditelji ponoviti sva pravila i cilj igre.

Ako vam nije dosta Ministra, možete poslušati još jedno njegovo predavanje. Ovaj put povezuje svijet Harryja Pottera s mitologijom. Ovdje se krije puno više od feniksa, kentaura i troglavog psa. O čemu se točno radi saznat ćete ako dođete na SFeraKon.

Kao što smo već rekli očekuje vas i maketa Hogwartsa plus predavanje o izradi iste koje će održati član Ministarstva Sandrino Požežanac. 🙂 Osim makete Hogwartsa pripremili smo vam i izložbu replika štapića koje u svojoj zbirci ima zamjenik Ministra Josip Demeter.

Probali ste metloboj i puca vas adrenalin, a ne znate što bi sa sobom? Ne brinite jer za vas imamo pripremljen Horcrux Hunt. Oformite svoju ekipu i uz malo mašte, logike i sreće pronađite svih 7 horcruxa i pokažite nam jeste li bolji i brži od Harryja. Odmah vas upozoravamo da ne brinete što će jedan od voditelja biti Loki, a drugi Thor. To su vam naše Dora i Barbara iz dvojca Lumos&Nox cosplay koje su osmislile Horcrux hunt. A vi ste mislili da mi nemamo svoje metamorfe? Voditelji uz njih su zamjenik Ministra i voditelj Riječke podružnice Josip Demeter te članica i glavni lektor Udruge Ines Cebović.

Četverostruki pobjednik Harry Potter pub kvizova, Ivan Maričić, objesio je svoje magične rukavice o klin i okrenuo se predavanjima. Svjestan toga da su žene uvijek u pravu i kako je Hermiona zapravo glavni lik serijala, govorit će nam o tome kako je (još jedna žena) J.K.Rowling portretirala ženske likove u Harry Potter serijalu.

Aktivnost će Udruga zaokružiti sveopćim Harry Potter kvizom u vodstvu organizatorice trenutno najpopularnijih Harry Potter kvizova u Hrvatskoj, Sanje Srdić i tajnice Udruge Tee Hržice.

Osvježite svoje znanje, naoštrite brzocitatna pera, okupite ekipe i pazite se jer će biti bačene čini protiv prepisivanja i varanja. Najuspješnije očekuju nagrade koje sponzoriraju Algoritam, Here be dragons i MaGic Style, a jeste li to vi, saznat ćete samo ako dođete na SFeraKon!

P.S. Ako još niste članovi Ministarstva Magije Hrvatska imat ćete priliku to postati na našem štandu ako ispunite prijavnicu.

P.P.S. Članovi Ministarstva koji planiraju doći moći će ostvariti popust na trodnevne ulaznice uz predočenje članske iskaznice (umjesto 90 platit će 70 kn).

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*