Ministarstvo Magije na Rikonu

I ptice na grani znaju da se od 6. do 8. listopada održava Rikon. Ako malo bolje osluhnete, možete čuti kako se sove došaptavaju o sudjelovanju Ministarstva Magije Hrvatska na tom događaju. Znamo da sove teško odaju informacije, ali zato pisma to rade bez problema.

Rikon je konvencija fantastike koja se održava već 20 godina u Rijeci na Filozofskom fakultetu, a ove godine će se održati od 6. do 8. listopada. I ove godine će članovi Ministarstva uveličati konvenciju raznoraznim sadržajima.

 

Marljivi članovi su ove godine za Vas pripremili dva vrhunska predavanja.

Za sve vas koji niste dobili poruke od naših sova o Prvoj hrvatskoj školi magije, na konvenciji ćete saznati sve o školi i dogodovštinama koje su se dogodile u njoj. Kroz predavanje „O odgoju vještica i čarobnjaka u Hrvatskoj“ moći ćete naučiti sve o održanoj školi, dojmovima djece i profesora, ali i o budućim planovima magijskog obrazovanja na ovim prostorima. Predavanje će izvesti Klaudia Paljar.

 

Malo se priča o ženskim likovima u Harryju Potteru, ali naš član je odlučio to promijeniti. Pripremio je vrlo zanimljivo predavanje: „Portretiranje ženskih likova u Harryju Potteru“. Predavanje će okarakterizirati neke od ženskih likova, a nakon tog predavanja sigurno ćete neke likove gledati drugačijim očima. Predavanje će izvesti Ivan Maričić.

 

Nakon edukativnog dijela, svima je potrebna zabava. Članovi su se pobrinuli i za to kroz niz zabavnih igara i radionica.

Na konfvenciji ćete se moći okušati u Harry Potter kvizu i, ako ste dovoljno uspješni, možda osvojite neku vrijednu nagradu.

Niste ljubitelj kvizova ili se ne osjećate dovoljno hrabri za kviz? Pripremili smo i za vas nešto. Ako volite tražiti stvari, onda je ovo igra za vas. Organizirali smo Horcrux Hunt tražilicu by Lumos & Nox. U prostoru smo sakrili horkukse koje morate pronaći kako biste spasili čovječanstvo od Gospodara Tame. Pošto su horkuksi jako opasni i samo ih moćne vještice i čarobnjaci mogu uništiti, potrebno ih je donijeti našim visokoučenim članovima kako bi Gospodar Tame bio uništen, a čovječanstvo spašeno.  P.S. U igri mogu sudjelovati 5 timova s po 3 člana, tako da članove birajte mudro ;).

 

Možda vas ne privlači kviz, ni Horcrux Hunt, ali zato ste oduvijek željeli isprobati metloboj? Onda ste na pravom mjestu. Planetarno popularni čarobnjački sport svi mogu isprobati, a čak i odraditi jedan mini trening. Nažalost, zbog strogih propisa iz Ureda za magijski promet i Ureda čarobnjačkih sportova nije moguće letjeti na metlama (šmrc).

Za najmanje sudionike, a i one veće, pripremili smo radionicu o fantastičnim zvjerima i gdje ih naći. Sudionici će moći sami osmisliti fantastičnu zvijer ili poboljšati neku zvijer koja već postoji.

 

P.S. Ako još niste članovi Ministarstva Magije Hrvatska, imat ćete priliku postati na našem štandu ako ispunite prijavnicu. Ako ste već postojeći član, ali vam je isteklo članstvo, vrlo rado ćemo vam ga produljiti na našem štandu.

 

Autor: Doroteja Stipčić

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*