Što zasad znamo o “Grindelwaldovim zlodjelima”?

Uh, dakle, napokon smo dobili naslov nastavka Čudesnih zvijeri i prvu fotku ekipe koju ćemo pratiti u drugom od ukupno pet nastavaka, pod nazivom Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

Da, da, da, to je znak Darova smrti!!!!

Puno toga ima za raspakirati o nastavku pa krenimo od početka!

 

Likovi

Sveti Warner Bros nas je blagoslovio i prvom službenom fotografijom likova koje ćemo pratiti u Grindelvaldovim zlodjelima. Na fotografiji možemo vidjeti dobro nam poznatu četvorku iz prvog filma Čudesnih zvijeri, Newta, Tinu, Queenie i Jacoba:

#queecob4ever

O staroj ekipi mnogo znamo i nismo dobili novih informacija o njima, iako je očito da će se Queenie i Jacob ponovno sresti i preferabilno imati više vremena za svoju ljubav nego u prvom nastavku.

Ono što je zanimljivo su ostali likovi koje smo dobili na prvoj službenoj fotografiji – tko su oni, zašto su ovdje, kako su povezani s pričom i što možemo očekivati od njih.Gellert Grindelwald

Kako smo, nažalost, vidjeli u Čudesnim zvijerima, dolazi nam Gellert Grindelwald kojeg će na velikom ekranu prikazati kontroverzni Johnny Depp. Mogu nadugo i naširoko pričati o tome zašto je Depp grozan odabir za Grindelwalda i učinit ću upravo to!
Počevši od njegovog nestabilnog privatnog života koji se u zadnjih par godina povlači po medijima, od razvoda s Amber Heard i optuživanja s njezine strane o fizičkom zlostavljanju od strane Deppa, do korištenja raznih supstanci na dnevnoj bazi (nije potvrđeno, navodno je Depp otkazao neka snimanja zbog problema s alkoholom), i na kraju do niza neinventivnih i propalih uloga, također u zadnjih nekoliko godina, činjenica da je sada takva osoba dio Potterversea čini me neopisivo tužnom. Ono što je predivno u cijelom svijetu koji je okruživao prvih osam Potter filmova je činjenica da je velika većina glavnih glumaca bila dobar primjer mladima i općenito skupina fantastičnih ljudi. Odabirom kontroverznog glumca za ulogu u ovakvom tipu filma je WB na sebe navukao bijes mnogih fanova i umjesto odobravanja naišao na opće nezadovoljstvo. Loš marketing, WB.

 Ugh

Također, Depp je na kraju Čudesnih zvijeri bio zaista loš. Ako dobiješ tek nekoliko minuta na ekranu da predstaviš lika i onda to uspiješ upropastiti, koliko si zaista dobar glumac da nosiš lika kroz iduća četiri filma? Podbuhli, dezorijentirani Depp, to trenutno definitivno nije.

Na najavnoj fotografiji doduše, ne izgleda loše, ali photoshop je čudo. Preostaje nam samo vidjeti što će s njim napraviti u ovom dijelu.
Ono što definitivno znamo je da će imati daleko važniju ulogu nego u prvom dijelu i da ćemo prvi puta imati priliku vidjeti kako se na ekranu susreće s Albusom Dumbledoreom.

Kada smo već kod toga…

 

Albus Dumbledore

Kada je procurila prva informacija da će Jude Law igrati mladog Dumbledorea, bila sam poprilično razočarana. Jude nije loš, no nikako mi nije sjeo i nisam vidjela kako se može uklopiti u kalup koji su Harris i Gambon postavili.

 U REDU PROMIJENILA SAM MIŠLJENJE :HEAVYBREATHING:

Sudeći po fotografiji, držanje, pogled, stav, a i izgled malo više bacaju na Gambonovog Dumbledorea nego na Harrisovog, ali jedno je sigurno – Jude Law me osvojio! Ono što je važno je da NE drži bazgov štapić! Moja pretpostavka: neće ga ni držati do kraja petog nastavka s obzirom da je najavljeno da priča Čudesnih zvijeri završava 1945. godine, odnosno pobjedom Dumbledorea nad Grindelwaldom. No, možda nas i iznenade.

Iskreno, stari štapić izgleda mnogo bolje od bazgovog. Stil prije funkcionalnosti, Dumbledore!

 

Ostali likovi

Upoznat ćemo i Newtovog starijeg brata Theseusa koji se pojavljuje na fotografiji s Letom Lestrange. Očito je da se drže za ruke, što će nam vjerojatno biti razjašnjeno s obzirom da je u prvom nastavku na trenutak napomenuto da Newt i Leta svakako imaju nekakvu prošlost. Ova poveznica je zanimljiva jer je Theseus uspješan auror koji je bio u dosluhu s Percivalom Gravesom u slučaju hvatanja Grindelwalda. S druge strane, Leta dolazi iz obitelji poznatih smrtonoša te svakako djeluje kao neugodna osoba. Znamo i da Theseus ne odobrava Newtov rad te da postoji mogućnost neslaganja s Dumbledoreom u borbi protiv Gellerta Grindelwalda.

Rodolphusova majka? Teta?

Vraća nam se i Credence, koji je navodno skončao na kraju prvog dijela Zvijeri, no potvrđeno je da se vraća u nastavak na jedan “misteriozan način”. Uz njega na fotografiji vidimo i djevojku čije je ime Maledictus koja navodno pati od kletve krvi koja će je pretvoriti u zvijer.

Maledictus je još poznata po tome da dolazi iz generacije likova s nimalo suptilnim imenima.

 

Što još znamo?

 

Osim potvrđenih glumaca koje su nam predstavili u prvoj foto najavi filma, znamo da će se film odvijati u New Yorku, Parizu i Londonu te da uključuje i magični cirkus! Da, cirkus! Kako će to ukomponirati u dosadašnju priču i hoćemo li vidjeti nove čudesne zvijeri u cirkusu?

Oko ostalih dijelova same radnje Warner Bros je još uvijek dosta tajnovit, no otkrili su nam možda jedan od najzanimljivijih detalja u novom filmu – osim Dumbledorea, Lete Lestrange, Newtove obitelji, priključuje nam se još jedan dobro poznati Potterverse lik – Nicolas Flamel!

Nicolas Flamel je u vrijeme Čudesnih zvijeri već 600-godišnjak i znamo da je stari Dumbledoreov prijatelj. Hoćemo li vidjeti kako je to prijateljstvo krenulo i hoće li se Nicolas Flamel priključiti Dumbledoreu i pomoći mu da pobijedi svog najvećeg (ne)prijatelja?

 

Fantastic Beast: The Crimes of Grindelwald izlazi za točno godinu dana što znači da nas očekuje turbulentna godina s gomilom novih informacija o filmu i onome što nas očekuje u studenom 2018. I ja jedva čekam!

 

Srdačno,

Lara Shinoda

One Comment

  1. Grimmistel 21. studenoga 2017. 9:35

    Ni ja nisam bila odusevljena odabirom Deppa… imam osjecaj da je silno ‘miscast’ i da su ga prihvatili samo jer je oveci glumac. No vidjet cemo kako ce to ispasti… jedva cekam da izide film! 🙂

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*