Nova Harry Potter igrica izlazi 2018.

Godina 2018. donosi nam jednu veliku zanimljivost vezanu za čarobni svijet Harryja Pottera. Niantic Labs, tvorac popularne igrice proširene stvarnosti – Pokemon Go, donosi nam Harry Potter verziju spomenute igrice.

Za sada nema puno detalja o novoj Harry Potter igrici, baziranoj na popularnoj seriji knjiga autorice J. K. Rowling te Warner Bros. filmovima, koji su do danas zaradili oko 7,7 milijardi dolara.  Ideja je da igrači virtualno urone u čarobni svijet Rowlingove, preklapajući se sa stvarnim svijetom putem svojih mobitela.

Službena stranica igrice je harrypotterwizardsunite.com. Harry Potter Wizards Unite će nam „otkriti da je magija svuda oko nas“ sudeći prema Nianticu i WB Interactiveu. Tvrtke obećavaju igračima da će – dok hodaju uokolo po različitim susjedstvima i gradovima – krenuti na različite avanture, naučiti i bacati čarolije, otkriti misteriozne artefakte, te susresti legendarna bića i ikonske likove.

„Voljene Harry Potter priče zarobile su maštu cijeloga svijeta i uspješno to čine već 20 godina i ubrzo ćemo pretvoriti maštu u proširenu stvarnost, pružajući fanovima i njihovim prijateljima da postanu čarobnjaci i vještice“, rekao je John Hanke, osnivač i CEO Niantica.

David Haddad, predsjednik Warner Bros. Interactive Entertaimenta je dodao: „Ovom igricom strastvenim fanovima diljem cijeloga svijeta pružamo mogućnost iskusiti duboko moćni i maštoviti svijet autorice J. K. Rowling na nov i zaista uvjerljiv način.“

Službena najava nam dolazi nakon glasine koja se pojavila prošle godine da Niantic radi na Harry Potter igrici sličnoj Pokemon GO, navodno nazvanoj Harry Potter GO, no uskoro je razotkriveno da je riječ o obmani. Nije sigurno je li se u to vrijeme u Nianticu zbilja radilo na takvoj igrici ili je ova lažna vijest pokrenula tu ideju. U svakom slučaju, svi jedva čekamo novu igricu koja će samo pojačati našu dugogodišnju ljubav prema svijetu Harryja Pottera.

 

Autor: Josip Demeter

Izvor: Variety.com

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*