Odjel za magijske igre i sportove

Harry Potter kviz

Organizaciju Harry Potter pub kviza, jednog od prvih Harry Potter kvizova u Hrvatskoj, započele su dvije entuzijastice i obožavateljice serijala, Sanja Srdić i Barbara Spasović, početkom 2016.
Prvi pub kviz održan je 14. lipnja 2016. godine. Prijave za kviz zatvorene su već idućeg dana zbog popunjavanja kapaciteta, a bilo je prijavljeno 28 timova, odnosno otprilike 120 osoba.
Zbog mnogo timova koji nisu dobili priliku natjecati se te mnogo molbi i upita od istih timova, već 5. srpnja 2016. bio je organiziran novi kviz. Tog puta, prijave su bile zatvorene već nakon dva sata zbog popunjavanja kapaciteta. Zbog ogromnog interesa izvan Zagreba krajem 2016. kviz je imao mini turneju te se održao i u Osijeku, Rijeci i Splitu. Početkom 2017. kviz je postao službeni kviz Ministarstva Magije Hrvatska te se kontinuirano održava jednom u dva mjeseca.

 

Metloboj

Iako još službeno nemamo svoju metlobojsku ekipu, marljivo radimo na tome. Prvi pravi metlobojski trening smo odradili u Ljubljani s ljubljanskim metlobojskim timom i znamo sva pravila.

Treninge održavamo svakog petka ili subote na Bundeku.

Da ne bi bilo zabune, radi se o nemagičnoj, bezjačkoj varijanti metloboja (ipak tajne leta na metli ne smijemo odavati) u kojoj su pravila ista kao i u pravom metloboju. Postoje tri vrste lopti, a to su balun, maljac i zlatna zvrčka. Igrači su također isti – jedan vratar, tri lovca, dva udarača i jedan tragač (što je ukupno sedam igrača po timu).  Jedina razlika s čarobnjačkim metlobojem je što bezjačka varijanta ima nečarobnu metlu koji igrači drže između nogu i ne smiju ju ispustiti ni u bilo kojem trenutku jer je to ekvivalentno padu s metle.

Više informacija o treninzima možete pronaći na našoj Facebook stranici i metlobojskoj Facebook grupi.